Сайта предоставя информационна услуга за недвижими имоти в цяла България. Услугата е предназначена за потребители, които биха желали да закупят или наемат имот директно от собственик, без да плащат за посреднически услуги. Така им се предоставя възможността да си спестят комисионната, срещу ангажимента сами да организират огледите на избраните имоти, да си подготвят необходимите документи, да извършат необходимите проверки, и накрая, да се договорят с продавача/наемодателя.

Сайта дава възможност на собственици на имоти да публикуват обява за продажба или наем с описание на предлагания имот за срок от 60 дни, през който те могат да я редактират. Към всяка обява има възможност да се публикуват и снимки.

Целта на сайта otsobstvenik.bg е да улесни максимални всички пълноценни участници на имотния пазар. Спестете пари, независимо дали търсите или предлагате имот. Тук собственици могат да продават или отдават под наем, купувачи и наематели могат да се свързват директно със собственици, които продават или отдават под наем.

ВАЖНО: С цел да се ограничи недобросъвестното използване на сайта, един собственик не може да публикува повече от две обяви, независимо дали са за продажба или за отдаване под наем.